2020. december 3. csütörtökFerenc, Olívia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

PARLAMENTI VÁLASZTÁSOK DEC. 6.


Csoma Botond szerint az oktatás, egészségügy, infrastruktúrafejlesztés és a magyar ügyek volnának a következő négy év kihívásai

Fogy az idő a parlamenti választásokig, a tét pedig óriási a kisebb pártok számára is. Az RMDSZ Kolozs megyei képviselete szerint a járványhelyzet jelentette hátrányból akár még előnyt is kovácsolhatnak. »


Videóban magyarázza el az Érted, hogy miről is szól a vasárnapi választás


IMAS: nagyot esett a PNL népszerűsége, jön fel a PSD és Ponta pártja


Soós Zoltán: az önkormányzati választásokon elért győzelem nem lesz elég! (x)

Mi marosvásárhelyiek erősek vagyunk, összefogással igazán nagy dolgokat is véghez tudunk vinni, azonban a mai versenyben önmagunkban nehezen fogunk helytállni.»


Antal Lóránt: kiállunk az értékeinkért – minden eszközzel! (x)

Antal Lóránt szenátor az egyik kezdeményezője a kézművesek törvényének, amely meghatározza a hagyományőrző kézműves mesterség fogalmát, szabályozza a mesterek státusát, jogait és kötelezettségeit.»


Döntött a BEC arról, hogyan menedzseli le a karanténban levők szavazását


Antal Lóránt: kiállunk az értékeinkért – minden eszközzel! (x)

Antal Lóránt szenátor az egyik kezdeményezője a kézművesek törvényének, amely meghatározza a hagyományőrző kézműves mesterség fogalmát, szabályozza a mesterek státusát, jogait és kötelezettségeit.»


László Attila: én azt szeretném, hogy az RMDSZ nélkül nemhogy dönteni, még álmodni se lehessen

A kormány nagyon rosszul kezeli a járványt, és hibásan közöl számos adatot. Vannak megyék, akik egyáltalán nem tesztelnek, de ennek ellenére a járványügyi védekezést decentralizálni kell. Lenne-e egészségügyi miniszter a szenátor?»


Csép Éva Andrea: társadalmunk alapköve a család biztonsága

A második mandátumáért indul Csép Éva Andrea parlamenti képviselő, aki tovább szeretné folytatni munkáját a képviselőház szociális és munkaügyi szakpolitikusaként. (x)»Ladányi László-Zsolt: most emberi és politikai összefogásra van szükség!

A jelenlegi pandémiás helyzetről, a koronavírus legyőzése érdekében hozott RMDSZ-es tervezetről beszélt Ladányi László-Zsolt, Udvarhelyszék parlamenti képviselőjelöltje. (x)»


Péter Ferenc: szeptemberben megmutattuk közösségünk erejét, legyen ez így december 6-án is!

Nagy sikert arattunk a szeptember 27-i helyhatósági választásokon. Az elvárásoknak megfelelően közösségünk igazán nagy létszámban járult az urnák elé és így megyénkben sikerült megőriznünk, mi több, bővítenünk az RMDSZ által jelölt polgármesterek, helyi- és megyei tanácsosok számát, illetve megőriznünk a tanácselnöki széket. (x)»


Kolcsár Károly: biztos jövőt a vidéki fiataloknak!

„Elsősorban a vidéki élet nehézségeit, gondjait, ugyanakkor a vállalkozói szférát érintő törvénykezésbeli hiányosságokat szeretném orvosolni.” Interjú a képviselőjelölttel programjáról, elképzeléseiről. (x)»


Antal Lóránt: Nem hagyjuk veszni a turizmust!

Ha Székelyföld, akkor turizmus: Antal Lóránt Hargita megyei szenátor is jól tudja, hogy mennyire fontos ez a térség számára, és hogy mindent meg kell tenni az összehangolt fejlesztések érdekében. (X)»


Orban nem tartja kizártnak, hogy a választás után ismét országos szintű vesztegzárat vezessenek be


Így kezelné a járványt és hatásait az RMDSZ, ha rajta múlna

Rengeteg pénzt osztana szét a Szövetség, hogy megvédje a munkahelyeket, de a járvány kezelését is másként végezné el.»


Jakab István-Barna: eszembe se jutott teperni az alelnöki székért, de elfogadtam, mert tenni akarok Székelyföldért

Milyen fiatal vezetőkre van szüksége az RMDSZ-nek? Van-e szabad akarata a fiatal politikusoknak, vagy a játékszabályokat a helyi vezetők írják? Elég-e jó szakembernek lenni ahhoz, hogy a megyei tanács alelnöke legyen valaki? »


Választási iránytű a BBTE-től: hasonlítsd össze a pártok programját!


Ezek a szabályok érvényesek a kampány alatt és a választások napján